Zoran Predin pjeva Arsena

Zoran Predin pjeva Arsena

U utorak 28. srpnja na Sustipanu, na sam rođendan Arsena Dedića, našeg najvećeg pjesnika među glazbenicima i glazbenika među pjesnicima, posvetu će mu odati Zoran Predin interpretacijom njegovih pjesama. Zoran će pjevati uz pratnju Damir Kukuruzović Django Group uz Matiju Dedića kao posebnog gosta. Zoran pjeva Arsena prvi je u nizu koncerata 66. Splitskog ljeta nazvanih Split So(u)l. Koncert, koji Splitsko ljeto organizira u suradnji s produkcijskom kompanijom Music Time, započinje u 21 sat.

Zoran Predin pjeva Arsena

Zoran Predin dugogodišnji je bliski suradnik i poklonik Arsena Dedića, koji je velikog autora osjećao ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata i svoju srodnu poetsku dušu. Na koncertu Zoran pjeva Arsena slušat ćemo materijal s istoimenog albuma izdanog prošle godine. Nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića Matija svira Arsena rodila se ideja za ovaj album na kojem Predin, Matija Dedić i  Damir Kukuruzović Django Group izvode neke od najljepših Arsenovih pjesama. Dvanaest pjesama koje su snimljene su u gypsy swing aranžmanima, a Predinova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način. Ugledni jazz-gitarist Damir Kukuruzović jedan je od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput Kuća pored moraModerato CantabileNi ti, ni jaImenom sam tvojim zvaoPamtim samo sretne dane dobile su novo ruho koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Arsenovu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole glazbenike kao što su Leonard Cohen i Vaya con Dios. Na četiri pjesme na albumu i predstojećem koncertu gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost. Iza njega i Predina su albumi Tragovi u sjeti i Tragovi u sjeti 2.

 

Predstojeći koncert organiziran u suradnji Splitskog ljeta i Music Time sustipanski je nastup gitarističkog virtuoza Vlatka Stefanovskog na Sustipanu 30. srpnja. Ulaznice za oba koncerta mogu se nabaviti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split i putem sustava eventim.hr