Ne ostavljaj me, glazbeno dramska posveta Ksenije Prohaske velikanima francuske šansone

Ne ostavljaj me, glazbeno dramska posveta Ksenije Prohaske velikanima francuske šansone

Ne ostavljaj me, glazbeno dramska posveta Ksenije Prohaske velikanima francuske šansone

Ne ostavljaj me – Ne me quite pas naziv je glazbeno-dramske priče koju će Ksenija Prohaska, nacionalna dramska prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta Split izvesti na 66. Splitskom ljetu u prostoru Meštrovićeva Kaštilca u ponedjeljak 3. kolovoza s početkom u 21h. Ksenija Prohaska nastupit će uz glazbenu pratnju pijanistice Irine Smirnove i Joška Koludrovića koji će svirati harmoniku i klavir.

Večer je to posvećena velikanima francuske šansone Edith Piaf i Jacquesu Brelu. „Ovakvu sam predstavu s pjesmama i pričom o životu Edith Piaf već mnogo puta izvodila u Hrvatskoj i inozemstvu na nekoliko jezika. Za ovu priliku odlučila sam obogatiti program i opusom Jacquesa Brela. Glazbeni dio je kombinacija pjesama Piaf, Brela i još nekih francuskih šansonijera. Nacionalna dramska prvakinja splitskog HNK Ksenija Prohaska glumica je dobro poznata po svojim iznimnim vokalnim sposobnostima, čemu je publika svjedočila u brojnim njenim predstavama kao što su kultna Marlene Dietrich, predstava začuđujuće dugovječnosti, pa Billie Holiday, Priča o Edith Piaf sve do najsvježijeg naslova, hit-mjuzikla splitskog teatra Bambina.

Ksenija Prohaska je kazališna, televizijska i filmska glumica s dugogodišnjom karijerom u Hollywoodu. Rođena je u Splitu. Diplomirala je na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti 1980. Njezin prvi angažman bio je u Drami zagrebačkoga HNK, 1987. odlazi u Los Angeles, gdje nastupa u kazalištima, na filmu i televiziji, da bi stalnom članicom splitske Drame postala 1999. Odlukom ministra kulture Republike Hrvatske Kseniji Prohaski 2015. dodijeljen je status nacionalne dramske prvakinje.