Srđan Bulat
Koncert
Solistički recital

Srđan Bulat

Program koji će jedan od najboljih hrvatskih glazbenika izvesti na Splitskom ljetu posvećen je domaćim skladateljima – Miroslavu Miletiću, Borisu Papandopulu, Željku Brkanoviću, Marku Ruždjaku, Stjepanu Šuleku, Mirku Krstičeviću, Olji Jelaski i Frani Paraću.

Srđan Bulat

Niz međunarodnih nagrada i priznanja kojima je dosad okrunjena karijera gitarističkog virtuoza iz Splita Srđana Bulata  potvrđuje da je riječ o jednome od najznačajnijih glazbenih umjetnika iz Hrvatske posljednjih godina. Posebno je pritom važno što je kao svojevrsnu svoju misiju odlučio sustavno predstavljati i hrvatske autore na svojim brojnim međunarodnim nastupima te tako približiti hrvatsku klasičnu glazbu publici širom svijeta.
Upravo u tom duhu je osmišljen i program koji će izvesti na Splitskom ljetu, u potpunosti posvećen domaćim skladateljima – Miroslavu Miletiću, Borisu Papandopulu, Željku Brkanoviću, Marku Ruždjaku, Stjepanu Šuleku, Mirku Krstičeviću, Olji Jelaski i Frani Paraću.  
Srđan Bulat stekao je naobrazbu u splitskoj Srednjoj glazbenoj školi „Josip Hatze“ te na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša (gdje je 2007. dobio i Rektorovu nagradu). 2010. diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije.
U srpnju 2014. diplomirao je s pohvalama na jednoj od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu Royal Academy of Music u Londonu. Srđanov studij u Londonu omogućila je organizacija ABRSM, kao najboljem međunarodnom kandidatu na audiciji. U rujnu 2015. godine završio je i poslijediplomski specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Srđan je osvajač nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: ‘Francisco Tarrega’ u Benicassimu, ‘Michele Pittaluga’ u Alessandriji, ‘Fernando Sor’ u Rimu, ‘Julian Arcas’ u Almeriji, ‘Alhambra’ u Valenciji, ‘Gredos San Diego’ u Madridu, ‘Maurizio Biasini’ u Bologni, te gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike.
Svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, „Cantus” ansamblom, orkestrom „Vivaldi” iz Alessandrije i orkestrom Opere iz Valencije, te održao brojne solističke recitale diljem svijeta (Madrid, Rim, Dublin, Kopenhagen, Oslo, Kairo, New York, Chicago, Toronto, Helsinki).

 

Program solističkog recitala

 

Miroslav Miletić (1925): Međimurska suita

Boris Papandopulo (1906-1991): Dodekafonska studija

Željko Brkanović (1937): Suita mediterana

Marko Ruždjak (1946-2012): Double

—————

Stjepan Šulek (1914-1986): Tri trubadurske

Mirko Krstičević (1948): About the Time He Walked Around

Olja Jelaska (1967): Fantasia (Hommage á Britten)

Frano Parać (1948): Muzika za gitaru

 

Cijena ulaznice: 60 i 80 kn