Novosti detalj SLJ64

Za Svjetski dan plesa – cijeli mjesec plesa uz sjajne predstave i povoljne cijene u HNK Split

Za Svjetski dan plesa – cijeli mjesec plesa uz sjajne predstave i povoljne cijene u HNK Split

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana plesa 29. travnja, HNK Split svim ljubiteljima plesne umjetnosti daruje priliku da uz odlične popuste kroz cijeli svibanj uživaju u sjajnim ostvarenjima u produkciji HNK Split i gostujućih teatara.

Za Svjetski dan plesa – cijeli mjesec plesa uz sjajne predstave i povoljne cijene u HNK Split

Publika će tako sve do 10. svibnja po povoljnim cijenama na blagajni HNK Split ili online moći kupiti ulaznice za šest predstojećih baletnih izvedbi: za dvije ili tri kupljene ulaznice, ostvarit će popust od 30%, za 4-5 ulaznica 50%, a za 6-8 kupljenih ulaznica čak 60% na redovne cijene ulaznica.

Na programu vas očekuju sljedeći baletni naslovi: La Stravaganza / Noces (10. i 11. svibnja), hrabro i beskompromisno ostvarenje jednoga od najvećih svjetskih plesača i koreografa današnjice Angelina Preljocaja: „…Ne zna se što je zanimljivije – koreografija, plesači, kostimi ili pozadinska scena. Ta živa slika, popraćena glazbom koja djeluje kao potpuna avangarda, zapanjujuće se usijeca i zapravo stubokom mijenja sliku mnogih među nama koji balet nehotice, ali često, povezuju s bijelim plesom romantičarske glazbe i strogo postavljenih teorijskih linija“ - riječi su kojima je kritika opisala ovu neobičnu plesnu predstavu koja i izborom glazbe (Antonio Vivaldi i Igor Stravinski) i nizom nekarakterističnih koreografskih rješenja izaziva publiku na intenzivnu reakciju.

12. svibnja na scenu HNK Split dolazi Narodno pozorište Sarajevo s djelom koreografa Staše Zurovca Sjećaš li se… Sjećaš li se Dolly Bell? Riječ je o baletnoj predstavi inspiriranoj motivima iz kultnog romana Abdulaha Sidrana „Sjećaš li se Dolly Bell“ i istoimenog filma, koju autor opisuje kao „inspirativnu priču koja nije ni balet, ni drama, već ima svoju autentičnost koja je proizašla iz sâmog ansambla i autorske ekipe predstave."

Kraj mjeseca, od 27. do 29. svibnja, u znaku je triju izvedbi baleta Grand Finale: The Turtle and the Phone Booth sjajnog izraelskog koreografa Nadava Zelnera  nastaloga u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i HNK Split u sklopu K-HNK, konzorcija nacionalnih teatara. Ispraćena stajaćim ovacijama publike na prvim izvedbama u Rijeci, ova dojmljiva, spektakularna predstava na pozornicu donosi generacijsku priču o potrazi za domom, punu emocija i sve to u ritmu neobičnog glazbenog kolaža: od Marcella Giomobinija i Ennia Morriconea do Metallice i Sepulture.

Ne propustite mjesec odličnih plesnih izvedbi i nabavite svoje ulaznice uz popuste na vrijeme, do 10. svibnja. Ulaznice su na linku.