Solisti Baleta HNK Split predstavili se na gala-večeri u Njemačkoj

Davor Vuković 0 172

Solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Hazuki Tanase i Aaaron Kok nastupili su 16. lipnja na Benefiz Gala plesnoj večeri u Münster Theater u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija u zapadnoj Njemačkoj. Na baletnoj gala-priredbi čiji je prihod namijenjen za dobrotvorne svrhe izveli su duet iz plesnog komada The Edge u koreografiji Igora Kirova, premijerno izvedenog u HNK Split u svibnju prošle godine.

Aziz na 42. Danima satire Fadila Hadžića

Davor Vuković 0 179

Dramski ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Split nastupit će 13. lipnja na 42. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu izvedbom predstave Aziz ili Svadba koja je spasila Zapad Predraga Lucića. Ova duhovita i mudra satira - comédie-franchise kako ju je sam autor podnaslovio, nastala po motivima Pira malograđana Bertolta Brechta, praizvedena je na prošlogodišnjem Splitskom ljetu u režiji Dina Mustafića.

Nosorog na prvom izdanju festivala Maštarije u Podgorici

Davor Vuković 0 270

Izvedbom dramske predstave Nosorog 7. lipnja u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici Hrvatsko narodno kazalište Split gostovat će na prvom izdanju festivala Maštarije. Regionalni je to revijalni festival narodnih kazališta na kojem, pored HNK Split, nastupaju domaćin Crnogorsko narodno pozorište, Narodno pozorište iz Sarajeva, Naroden teatar iz Bitolja, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada i Slovensko narodno gledališče iz Maribora. Iako su ove godine sudionici Maštarija, teatri s kazališne scene bivše zajedničke države, organizatori tvrde kako im je namjera da na festivalu sudjeluju narodna kazališta iz svih susjednih država regije. Festival je otvoren 30. svibnja, a traje do 8. lipnja.

RSS
12345678910Zadnji